okt 25, 2021

‎‎Uit Zweedse studie blijkt: Na 4-6 maanden minder dan 50% effectiviteit na volledige vaccinatie.

okt 25, 2021

De effectiviteit van het vaccin tegen symptomatische Sars-CoV-2-infectie neemt in de loop van de tijd geleidelijk af, maar in een verschillend tempo afhankelijk van het type vaccin, en sneller voor mannen en oudere kwetsbare personen. De effectiviteit tegen ernstige ziekte lijkt hoog te blijven tot 9 maanden, hoewel niet voor mannen, oudere kwetsbare personen, en personen met comorbiditeiten. Dit versterkt de op bewijs gebaseerde reden voor de toediening van een derde boosterdosis.

Bron: Effectiveness of Covid-19 Vaccination Against Risk of Symptomatic Infection, Hospitalization, and Death Up to 9 Months: A Swedish Total-Population Cohort Study by Peter Nordström, Marcel Ballin, Anna Nordström :: SSRN

Meer lezen over het standpunt van Artsen Collectief omtrent boosters: https://artsencollectief.nl/gezondheidsraad-geen-bewijs-voor-effectiviteit-van-boosters-toch-maar-geven/

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.