dec 9, 2021

‎”Omicron is zeer besmettelijk, maar je wordt er niet ernstig ziek van.”

dec 9, 2021

Dr John Campbell constateert “In landen waar veel verspreiding van Omicron is, zoals o.a Noorwegen, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten, is sprake van weinig dodelijke slachtoffers.”

Uit een Omicron-uitbraak in Oslo in november blijkt een grote besmettelijkheid, 120 mensen, maar niemand werd ernstig ziek, geen ziekenhuisopnames. En mensen lijken natuurlijke immuniteit te ontwikkelen. Dit maakt ook duidelijk dat we voor maatregelen minder moeten kijken naar aantallen besmettingen, maar meer hoe ziek mensen ervan worden.

Bron: Omicron growth in Norway – YouTube

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.