dec 24, 2021

Respect en verbinding

dec 24, 2021

December. Het zou een feestelijke maand moeten zijn waarin we elkaar juist weten te vinden, er voor elkaar zijn. Ons demissionair kabinet gaat die verbinding tussen mensen (wederom) tegen en veroorzaakt juist door alle buitenproportionele maatregelen gigantische schade aan onze maatschappij. Uit naam van de volksgezondheid? Uit angst voor een nieuwe omikron-variant die in andere landen mild lijkt te zijn? Uit bezorgdheid voor stijgende ziekenhuisopnames gebaseerd op modellen die telkens niet blijken te kloppen.
Veel van jullie weten wat er gaande is in Nederland. In de wereld. Wij ook. De betrokken artsen en medisch professionals hebben hierover zorgen, maar zitten niet bij de pakken neer. Ja, het is zo dat de gestaag groeiende groep van inmiddels ruim 2.500 aangesloten artsen en medisch professionals wat te veel onder de radar zit. Ja, we vinden het net als jullie lastig dat niet elke betrokken medicus zich openlijk uitspreekt, maar we snappen ook in welke lastige situatie men zich bevindt. We steunen elkaar. Net als talrijke professionals in andere sectoren. Ja, we zenden als Artsen Collectief meer op de socials dan dat we op jullie opmerkingen/vragen reageren: het ontbreekt ons eenvoudigweg aan tijd en menskracht. Net als ‘handjes aan het (ic-)bed’, hebben wij ook handjes tekort.

 

Het is een heftige tijd, maar het is ook een tijd waarin we in vertrouwen met elkaar toewerken naar een nieuwe samenleving. Een menselijke samenleving met goede zorg, waarbij niet de politicus of viroloog, maar juist de (huis)arts het samen met de patiënt weer voor het zeggen heeft. Zorg vanuit medisch gezond verstand.

 

Ondanks de donkere dagen – die vast nog wel even zullen duren – zien we licht verschijnen. We zien langzaamaan meer kritische geluiden doorklinken in de maatschappij. Relativerende, opbouwende geluiden. Ook via de media. Daarvoor doen we als Artsen Collectief – ook achter de schermen, samen met vele andere collectieven – hard ons best. Daar mag je op vertrouwen en we hopen dat jullie ons daarin blijven steunen. Of je nou vriend van het Artsen Collectief bent/wilt worden, of niet. We doen het met elkaar. Ieder op zijn eigen manier en tijd.

 

We snappen dat sommige van jullie misschien ongeduldig zijn. We hopen dat jullie de kritische noot vanuit respect en verbinding naar ons en elkaar geven. We hopen ook dat jullie ons blijven steunen én helpen om meer mensen te bereiken. Om de twijfels – die er nu meer en meer zijn – over het overheidsbeleid bij de mensen om te zetten naar daadkrachtige medestanders die zullen zeggen ‘STOP, tot hier en niet verder’.

 

Samen, ja echt SAMEN ! met jullie willen we de medische grenzen blijven bewaken. Opkomen voor het individuele zelfbeschikkingsrecht en échte invulling geven aan de volksgezondheid. Zodat onze maatschappij van angst naar vertrouwen kan gaan. Ga met ons het open gesprek aan met je collega, je familie, je vrienden, je buren, je (huis)arts, je medemens. Vanuit respect en verbinding.

 

Juist in deze decembermaand ✨.

 

Van Angst naar Vertrouwen!

 

Spread the love
Steun ons, word vriend!
Vind u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.