okt 5, 2021

Onderzoek Nature: Covid-vaccins verminderen het risico op transmissie van de deltavariant – maar niet voor lang ‎‎

okt 5, 2021

Uit onderzoek gepubliceerd in Nature blijkt dat gevaccineerde mensen die besmet raken met de ‎‎deltavariant‎‎ minder snel het virus doorgeven aan hun naaste contacten dan de niet-gevaccineerde mensen.‎ Dat beschermende effect is echter relatief klein en neemt alarmerend snel af: drie maanden na ontvangst van de tweede prik is het al sterk verminderd.‎ Vier a vijf maanden na de vaccinatie is de kans op transmissie na besmetting vergelijkbaar met die van niet-gevaccineerden.

Bron: COVID vaccines cut the risk of transmitting Delta — but not for long (nature.com)

Nog niet peer-reviewed.

 

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.