okt 22, 2020

Duitse viroloog Hendrick Streeck: we moeten leren leven met het Coronavirus

okt 22, 2020

20 oktober 2020 Duitse nieuwsorganisatie N-TV benoemt Hendrick Streeck, Professor and Director of the Institute of Virology and German Center of HIV & AIDS, tot persoon van de week. Hendrick Streeck laat een totaal ander geluid horen dan zijn collega viroloog Drosten die in Duitsland in de eerste Coronagolf de leidende figuur was. Streeck pleit voor een einde aan de paniekmodus rondom het Coronavirus en voor een nieuwe routine waarbij voorzichtigheid geboden is maar we intelligent met de risico’s omgaan. We zullen ermee moeten leren leven, want het zal voorlopig bij ons zijn. “Wir können nicht auf einen Pausenknopf des Lebens drücken und glauben, das Virus sei dann vorbei”.
Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.