dec 11, 2021

Eerste onderzoeken tonen aan: In Nederland is twee derde van kinderen onder de 12 jaar besmet geweest met Covid-19 ‎

dec 11, 2021

De eerste bevindingen van vergelijkend onderzoek tussen kinderen en volwassenen suggereren dat na 20 maanden Covid-19-pandemie, tot twee derde van de Nederlandse kinderen jonger dan  12 jaar besmet geweest is met SARS-CoV-2. Zo berichtte ook Trouw https://www.trouw.nl/binnenland/twee-op-de-drie-kinderen-hebben-mogelijk-al-corona-gehad-blijkt-uit-nieuw-onderzoek~b815547c/.

De symptomen en ernst van de ziekte van SARS-CoV-2 bij kinderen is vergelijkbaar met luchtweginfecties door andere oorzaken. Bij volwassenen wordt een SARS-COV-2-infectie gekenmerkt door meer, langduriger en ernstiger symptomen. Deze bevindingen kunnen helpen bij beslissingen over Covid-19-beleid gericht op kinderen.

Bron: Incidence rates and symptomatology of community infections with SARS-CoV-2 in children and parents: The CoKids longitudinal household study | medRxiv

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.