nov 8, 2021

Immuunsysteem beschermt langer dan tien maanden tegen herinfectie met Sars-Cov-2

nov 8, 2021

The Lancet publiceert epidemiologische en klinische studies die aantonen dat de bescherming tegen herinfectie sterk is en meer dan 10 maanden aanhoudt. Door de beperking in de lengte van de huidige gerapporteerde follow-up gegevens, is de verwachte beschermingsduur van eerdere Sars-Cov-2 infecties nog niet zeker. Bemoedigend is een studie uitgevoerd bij herstelde personen die een milde SARS-CoV-2 infectie hadden doorgemaakt, waarover de auteurs meldden dat een milde infectie zorgt voor een robuust antigeenspecifiek, langlevend humoraal immuungeheugen bij mensen.

Gezien het bewijs van immuniteit na een eerdere SARS-CoV-2-infectie zouden beleidsmakers het herstel van een eerdere SARS-CoV-2-infectie op zijn minst moeten gelijkstellen met immuniteit na vaccinatie voor doeleinden in verband met de toegang tot openbare evenementen, bedrijven en de werkplek, of reisvoorschriften.

Bron: Protective immunity after recovery from SARS-CoV-2 infection – The Lancet Infectious Diseases https://artsencollectief.nl/natuurlijke-immuniteit-7x-groter-dan-die-door-vaccinatie/

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.