dec 6, 2021

Mensen met overgewicht lopen ook meer kans op een doorbraakinfectie. ‎

dec 6, 2021

Uit deze studie bleek dat obesitas, diabetes mellitus, hart- en vaatziekten, nierziekten en leverziekten onafhankelijk geassocieerd waren met een verhoogde Covid-19-gerelateerde mortaliteit. Obesitas en ziekten die gepaard gaan met een verstoorde stofwisseling delen de belangrijke onderliggende pathomechanismen van insulineresistentie, subklinische ontsteking en leververvetting, hetgeen hun verband met ernstige Covid-19 zou kunnen verklaren.

Nieuwe gegevens tonen aan dat deze risicofactoren ook virusdoorbraken bij SARS-CoV-2-infectie bij volledig gevaccineerde mensen kunnen veroorzaken.

Bron: Metabolic disorders, COVID-19 and vaccine-breakthrough infections | Nature Reviews Endocrinology

 

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.