okt 28, 2022

Nederland liet zijn kinderen in de steek

okt 28, 2022

In een uitgebreide analyse voor het Amerikaanse Brownstone instituut schrijft de Nederlandse orthopedagoog drs. Hans Koppies dat Nederland door de coronamaatregelen veel schade heeft toegebracht aan kinderen.

Hij betoogt dat de maatregelen geen wetenschappelijke basis hadden en vooral politiek gemotiveerd waren, waarbij de belangen van kinderen niet werden gerespecteerd.

“Een ander dieptepunt met betrekking tot kinderen was de coronapas met QR-code die vanaf 25 september 2021 verplicht was voor iedere Nederlander boven de 12 jaar. De coronapas was verplicht voor de meeste sociale activiteiten, zoals naar de film gaan, een sportwedstrijd bijwonen met ouders, of met teamgenoten na de wedstrijd de kantine van de sportclub in om thee of limonade te drinken.

Het is bekend dat er geen wetenschappelijk bewijs was voor mogelijke vermindering van de verspreiding van covid-19 door deze interventie. Ondanks het ontbreken daarvan dwong de Nederlandse overheid  invoering van de coronapas toch af. Cruciaal hierbij was dat de coronapas het volgende vereiste: vaccinatie, herstel van Covid-19, of een officiële negatieve coronatest van minder dan 24 uur oud. Dit betekende in feite dat de toegang tot het sociale leven door de overheid werd gebruikt om Nederlandse kinderen te chanteren tot het ondergaan van invasieve medische procedures (vaccineren of laten testen bij aangewezen testlocaties).

De waanzin ging door, nog steeds niet ondersteund door bewijs: op een gegeven moment waren zelfs buitenspeeltuinen voor kinderen gesloten. Ouders zonder coronapas mochten voor en na de zwemlessen geen zwembaden betreden om hun kleuters te helpen met aankleden. In de winter van 2020-2021 ging de Nederlandse regering zelfs zo ver dat ze sneeuwballengevechten probeerde te reguleren door te dicteren dat alleen mensen uit hetzelfde huishouden daaraan mochten deelnemen, en dat hun groep een bepaald aantal personen niet mocht overschrijden.”

Lees het hele artikel hier (in het Nederlands via menu rechtsboven).

Meer artikelen van drs. Hans Koppies over opgroeien in coronatijd op: PEDAGOOGLE – Over kinderen: opgroeien en opvoeden, onderwijs, hulpverlening

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.