feb 14, 2021

Neutralisatiepotentie van vaccinatie bij mutaties onderzocht

feb 14, 2021

Bij 1.273 vaccinontvangers is het ontstaan van mogelijke virusmutaties gevolgd. Daarbij zijn verschillende mutaties gevonden, waarvan vijf mutaties op het spike eiwit die sterk resistent zijn tegen de werking van het vaccineren. Dit kleine aantal mutaties kan ervoor zorgen dat resistente virussen kunnen ontsnappen aan de werking van het vaccin. De mogelijke gevolgen van deze mutaties op de pandemie zijn nog onduidelijk.

Circulating SARS-CoV-2 variants escape neutralization by vaccine-induced humoral immunity | medRxiv

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.