okt 8, 2021

Onderzoek in 204 landen en regio’s wijst op ernstige toename van angst en stressstoornissen sinds de Covid-19-crisis ‎

okt 8, 2021

Deze pandemie heeft in de meeste landen de urgentie laten zien om de geestelijke gezondheidszorg te versterken. Bestrijding kan door het mentale welzijn te bevorderen en zich te richten op determinanten van slechte geestelijke gezondheid, en interventies om mensen met een psychische stoornis te behandelen.

Bron: Global prevalence and burden of depressive and anxiety disorders in 204 countries and territories in 2020 due to the COVID-19 pandemic – The Lancet

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.