mei 26, 2022

Immunoloog prof. Dr. Theo Schetters ‘zorgen om mensen met mogelijke vaccinatieschade’

mei 26, 2022

Ad Verbrugge in gesprek met immunoloog en vaccinatiedeskundige Theo Schetters over zijn zorgen om mensen met mogelijke vaccinatieschade en een vooruitblik op het komende najaar.

Een uitgebreid artikel voor een landelijk medium waarin een aantal corona-gevaccineerden met ernstige bijwerkingen aan het woord kwam, verdween onlangs op het laatste moment in een la, vertelt Schetters in dit gesprek. Dat is volgens immunoloog prof. dr. Theo Schetters kenmerkend voor de sfeer in Nederland waar de slachtoffers van coronavaccinaties niet worden gehoord.

Er heerst ook angst om te praten. “Mensen met ernstige bijwerkingen kunnen heel moeilijk hun verhaal kwijt omdat ze al heel snel als antivaxer worden neergezet.” Toch zijn ernstige bijwerkingen reëel, getuige de 5.300 die er zijn geregistreerd bij bijwerkingencentrum LAREB.

Biomedische Rekenkamer

Ook zit er weinig vooruitgang in het onderzoek naar onverklaarde oversterfte in Nederland. Eind december werd dit verzocht in een aangenomen motie van Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (*). De stilte hierover tot op heden is oorverdovend. Schetters vindt die stilte onacceptabel en licht de oprichting van de zogenaamde Biomedische Rekenkamer toe:  om zelf gegevens kunnen analyseren. Deze Rekenkamer zal gegevens verzamelen van de overheid, desnoods via WOB-verzoeken, en van andere instanties zoals van verzekeringsmaatschappijen. De Biomedische Rekenkamer wil hiermee de evaluatie en zelfreflectie van de overheid over het gevoerde beleid bevorderen. Hierdoor kunnen slachtoffers van de coronavaccinaties – en mogelijk nabestaanden – zich beter gehoord en erkend voelen.

Kijk het hele interview hier:

 

(*)https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/brieven_regering/detail?id=2021Z22246&did=2021D47333

 De Nieuwe Wereld TV is een platform dat mensen uit verschillende disciplines bij elkaar brengt om na te denken over grote veranderingen die op komst zijn door een combinatie van snelle technologische ontwikkelingen en globalisering. Het is een initiatief van journalist Paul van Liempt, filosoof Ad Verbrugge en David van Overbeek De Nieuwe Wereld TV wordt gemaakt in samenwerking met Centrum Ethos aan de VU en Filosofische School Nederland.

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.