nov 7, 2021

Strenge privacy-eisen waardoor groen vinkje bij positieve testuitslag blijft

nov 7, 2021

Door strenge privacy eisen aan de corona-app blijft het groen vinkje gehandhaafd bij positieve testuitslag, zo lezen we in de NRC.

Wie als gevaccineerde positief test, houdt een geldige code in de corona-app. Daar is niets aan te doen, zegt het ministerie. Als een gevaccineerde of van Covid-19 herstelde persoon eenmaal het groene vinkje in de CoronaCheck-app heeft, kan dat niet automatisch ingetrokken worden als hij of zij positief test. Die persoon kan dan gewoon toegang krijgen tot volle cafés of drukke sporthallen. Door de stijgende vaccinatiegraad wordt inmiddels bijna de helft van de positieve testen afgenomen bij volledig gevaccineerde personen. Zij kunnen anderen besmetten als ze ondanks die testuitslag op pad gaan.

Bron: De coronapas moest er komen, volgens strenge eisen — nu worden de praktische gevolgen daarvan zichtbaar – NRC

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.