aug 16, 2021

Vanaf 20 september medische apartheid

aug 16, 2021

Vanaf 20 september geldt voor alle locaties, of mensen er nu staan of zitten, dat mensen vanaf een bezetting van 75 personen een bewijs van herstel, negatieve test of vaccinatie moeten tonen.

In de horeca, cultuur en sport mogen ondernemers dan niet langer zelf bepalen of zij werken met de 1,5 meter afstand of niet; zodra zij meer dan 75 mensen binnen willen laten, moeten bezoekers een toegangsbewijs tonen.

Het Artsen Collectief vindt dat het moeten tonen van een dergelijk vaccinatiepaspoort leidt tot medische apartheid, een vorm van uitsluiting van gezonde mensen die niet past in onze samenleving. Gezondheidsdiscriminatie moet te allen tijde voorkomen worden!

Daarnaast vinden wij het opmerkelijk dat er niet of nauwelijks gesproken wordt over deze nieuwe regel die vanaf 20 september in gaat. Het gaat vooral over ‘versoepelingen en een mogelijke einddatum van alle maatregelen per 1 november’. Dat terwijl dit midden in de herfst is, wanneer het griepseizoen van start gaat en ziekenhuizen standaard overbelast raken.

We benadrukken dat onze zorg niet klaar is voor een nieuwe vuurproef en dat massavaccinatie tegen corona geen duurzame oplossing is. Vaccinatie beschermt niet of niet volledig tegen nieuwe varianten en ook niet tegen transmissie! Willen we voorbereid zijn op het najaar moeten we NU de zorgcapaciteit opschalen èn inzetten op gezondheid en leefstijl!

Bronnen:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/documenten/publicaties/2021/08/13/anderhalve-meter-loslaten

https://www.ad.nl/politiek/kabinet-zet-in-op-1-november-als-einddatum-voor-alle-coronaregels~a96f6638/

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.