Specifieke hulpvragen

Kunnen jullie mij de naam van een ‘gelijkgestemde’ (huis)arts geven?

We snappen deze vraag, maar we hebben binnen ons Artsen Collectief geen lijst van huisartsen beschikbaar om te verstrekken. Ook kunnen we geen namen van aangesloten huisartsen bekend maken: dat laten we aan de (huis)artsen zelf over.

We kunnen wel verwijzen naar  een namenlijst van ‘gelijkgestemde’ medici waar ook huisartsen tussen staan. Kijk op https://zelfzorgcovid19.nl/medici/

Wij raden mensen aan de verschillende websites van huisartsen binnen hun eigen postcodegebied of stad te bekijken en een gesprek aan te gaan.

Er bestaat ook het initiatief Keuze Vrij Bij Mij, een platform waar je allerhande ondernemers en aanbieders van diensten vindt die je altijd welkom heten, ook zonder test of vaccin. Daarop zijn ook zorgaanbieders te vinden. https://keuzevrijbijmij.nl/ 

Kan ik vroegmedicatie via jullie krijgen, zoals Ivermectine en HCQ?

Nee, wij verstrekken geen medicatie. Wij zijn een collectief, geen zorginstelling. Neem voor medicatie en behandeling bij klachten a.j.b. contact op met de eigen (huis)arts.

Wij vinden wel dat vroegbehandeling van Covid-19-infecties patiënten uit het ziekenhuis kan houden en daarmee de druk op de zorg kan worden verminderd. Helaas moeten wij concluderen dat de tegenwind op dit onderwerp groot is, ondanks wetenschappelijke onderzoeken die aangeven dat het wel degelijk kan helpen.

Artsen die (hydroxy)chloroquine of Ivermectine voorschrijven tegen Covid-19 krijgen daarvoor vanaf maart 2021 een boete van maximaal € 150.000 opgelegd door de inspectie (IGJ). Wij vinden dat verbazingwekkend, aangezien het relatief onschuldige middelen betreft, en er voor andere medicijnen die off-label (d.w.z. niet voor de toepassing waarvoor ze zijn geregistreerd, zoals hier ook het geval is) worden gebruikt, en met veel meer bijwerkingen, dit soort sancties niet worden opgelegd.

Op onze nieuwspagina vind je actuele artikelen rondom dit thema. Zoek bijvoorbeeld op Ivermectine of hydroxychloroquine qua medicatie, maar ook immuunsysteem.

Je kunt ook kijken op https://zelfzorgcovid19.nl/

Hoe kan ik mijn immuunsysteem ‘boosten’/versterken?

Ondanks de maatregelen zullen nog steeds mensen besmet raken met het SARS-CoV-2-virus. Bij de meesten van hen geeft dat door een goed werkend immuunsysteem slechts milde ziekteverschijnselen, maar mensen met onderliggende kwalen lopen een grotere kans op ziekenhuisopname.

Omdat veel van deze kwalen leefstijlgerelateerd zijn (zoals overgewicht, hoge bloeddruk en diabetes), geeft dit artikel op onze website praktische handvatten voor leefstijlaanpassing die én tot een sterker immuunsysteem bij potentiële patiënten leidt én daardoor de druk op de zorg helpt verminderen.

Met deze praktische aanpassingen op het gebied van onder andere goede voeding, beweging, slaap, stress verminderen, kun je je immuunsysteem versterken. Daarmee wordt de kans vergroot op gezond blijven of minder ziek worden na besmetting.

Waar kan ik een antistoffentest laten doen?

Je kunt een antistoffentest (ook wel een serologische test genoemd)
aanvragen bij de huisarts of bij Post Your Lab
https://postyourlab.nl/product/corona-antistoffen-test/