DutchEnglishFrenchGermanItalianPortugueseSpanishTurkishArabic
  • ondersteund door 37.669 vrienden
  • waarvan 2.388 geverifieerde medici

jul 15, 2021

Waarom de geneeskunde opdelen in Covid en Non-Covid?

jul 15, 2021

Een gevoel dat ons in deze tijd vaak overvalt is dat onze overheid niet meer uitlegt en geruststelt, maar onzekerheid brengt en angst aanwakkert. Alsof ze het overzicht zelf zijn kwijtgeraakt. In hun paniek zoeken zij houvast bij het aantal positieve PCR-tests, wat soms de enige graadmeter van de volksgezondheid lijkt. De overheid wordt daarbij niet afgeremd door instituten als het RIVM, die de kaartjes rood (Groningen donkerrood) kleuren en altijd nieuwe redenen voor paniek zien.

Vreemd genoeg komt een relativerend geluid niet vanuit de overheid of de intituten waar we tot voor kort op vertrouwden, maar van onderaf. Van zorgprofessionals die in de avonduren wetenschappelijke artikelen lezen en daar over schrijven. Van onafhankelijke journalisten en slimme burgers met een eigen mening.

Erwin Kompanje is als medisch ethicus verbonden aan de Erasmus Universiteit. Hij schreef een prachtige column over hoe de Corona crisis tot een blikvernauwing leidde. Zorg is tegenwoordig opgedeeld in Covid-zorg en Non-Covid-zorg, hij plaatst daar een nuchter perspectief tegenover.

Bron: https://kompanje.org/2021/03/04/covid-non-covid-long-covid/

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.