Gok niet met je gezondheid.
Bescherm jezelf met informatie.

Lees hier de 10 redenen om jezelf de prik, voorlopig, te besparen.
Download de brochure en deel deze zoveel mogelijk met anderen.

Download hier de brochure

Of de verkorte flyer

Het Artsen Collectief is verbijsterd door de snelheid waarmee het vaccineren van gezonde kinderen (12 tot en met 17 jaar) momenteel wordt uitgerold. Terwijl gezonde tieners zelden ziek worden van het coronavirus. Volwassenen met een slechte gezondheid wél. Die kunnen daarvoor een coronaprik nemen, want die is vooral voor hen bedoeld. Tieners hebben daar niet zoveel aan. Ze merken meestal weinig van een coronabesmetting. Ze steken daarom anderen ook nauwelijks aan met het virus. Want het zijn zieke mensen die anderen ziek maken. Dat is altijd zo geweest. Vroeger met de griep, en nu met Covid-19. En ja: ook de ‘delta-variant’ zal daar weinig aan veranderen, want virussen worden misschien wel besmettelijker, maar niet gevaarlijker. 

De directe voordelen van coronavaccinatie voor gezonde tieners zijn daarom zeer beperkt. Maar er zijn wel nadelen…
Als kinderen voor het eerst in de historie worden gevaccineerd “voor een ander”, dient de veiligheid onomstotelijk vast te staan. Maar de veiligheidsdata, en daarmee die zekerheid, zijn er nog niet. Neem geen overhaast besluit met je kind. Neem niet zomaar een gok met hun gezondheid. Het is hun lijf, en daar moeten ze nog tientallen jaar mee verder. Vertrouw op het aloude voorzorgsprincipe. Ofwel: bij twijfel (nog) niet doen. 

Deze brochure is gebaseerd op de inzichten zoals we die nu kennen en die ook door vele internationale experts worden gedragen. We verwelkomen inbreng en reflecties vanuit het wetenschappelijke en medische domein om onze bijdrage te versterken en/of bij te stellen.

Meer weten? Lees ons persbericht n.a.v. het besluit van de Gezondheidsraad: “Gezonde kinderen vaccineren is onverantwoord”
Of bekijk ons standpunt omtrent vaccinatie

 

Hoe jij een bijdrage kunt leveren