Wie zijn bij ons aangesloten?

Het Artsen Collectief groeit gestaag. Inmiddels zijn er meer dan 42.000 vrienden, waarvan 2.700 geverifieerde medisch professionals! Bovenaan op onze website zie je hoeveel artsen en medisch professionals (en vrienden) ons actueel ondersteunen. Dit aantal wordt wekelijks geüpdatet.

We startten december 2020 met 1.000 artsen en medisch professionals uit de zorgwereld, inmiddels zijn we ruim verdubbeld. Alle artsen en medisch professionals zijn geverifieerd en hebben een officiële BIG-registratie. Deze ruim 2.700 medische professionals bestaan uit internisten, SEH-artsen, radiologen, chirurgen, huisartsen, psychiaters, bedrijfsartsen, kinderartsen, specialisten ouderengeneeskunde, apothekers, klinisch chemici etc. etc.

De namen van de artsen en medisch professionals die bij ons aangesloten zijn, maken wij niet bekend. Tenzij zij expliciet meewerken aan communicatie-uitingen van ons, zoals bovenstaand filmpje.

Wij laten het aan deze vakcollega’s zelf over of zij hun verbondenheid aan het Artsen Collectief kenbaar willen maken. Op onze website kun je in ieder geval de namen van onze bestuursleden vinden. Ook in publicaties, op de socials en bijvoorbeeld onze video’s komen medici aan het woord die onze missie/visie openlijk steunen en meewerken om ons geluid uit te dragen. 

Er zijn zeker meer vakgenoten die het met het Artsen Collectief eens zijn, maar niet zijn aangesloten. We hebben daar begrip voor, want door kritische vragen te stellen zijn er al artsen op non-actief gezet, ontslagen, kregen zwijgcontracten of raakten opdrachtgevers kwijt. Mensen die zich uitspreken hebben het zwaarder dan de mensen die het overheidsbeleid volgen.

 Artsen/medisch professionals die zich ook zorgen maken over het gevoerde coronabeleid en zich met ons willen inzetten voor een risicogestuurd zorgbeleid, zijn van harte welkom om zich bij het Artsen Collectief aan te sluiten. Aanmelden kan via ‘Word vriend’.