• 22.740 vrienden
  • 1.705 geverifieerde medici

Bestuur

Het dagelijks bestuur van de stichting bestaat uit:
Evelien Peeters (internist-endocrinoloog), voorzitter
Peter-Paul Bruens (jurist, oud-advocaat), secretaris
Marcel Tóth (psychiater), penningmeester

Het algemeen bestuur bestaat onder meer uit:
Hannah Visser (internist-infectioloog), André Steketee (huisarts), Bryan de Lange (SEH arts), Roland Laurens (cardiothoracaal chirurg), Cindy Sjaardema (SEH arts), Kim van Oudenaarde (radioloog i.o.), Monique de Veth (psychiater), Frans Kusse (arts integrale geneeskunde), Jan Vosters (arts M&G n.p., oud GGD directeur), Giliam Kuijpers (kinderarts n.p., oud-directeur beleid KNMG)

Peter-Paul Bruens

Geboren te Amsterdam in 1974. Getrouwd, twee kinderen. 20 jaar advocaat geweest met name op het gebied van ondernemingsrecht. Nu ondernemer op het gebied van duurzaamheid en energie en sparringpartner voor ondernemers. Liefhebber van houtbewerking, motorrijden en muziek. Altijd nieuwsgierig, kritisch en betrokken bij wat er in de wereld gebeurt.

Evelien Peeters

Arts sinds 2008, werkzaam geweest in meerdere ziekenhuizen op de spoedeisende hulp, afdelingen interne geneeskunde, cardiologie en longgeneeskunde. Ik volgde mijn opleiding tot internist in Utrecht. Ik ben een systeemdenker met specifieke interesse in de ‘somatisch onvoldoende verklaarbare klachten’. Ik zie deze klachten als een ‘ziekte van onze tijd’ voortkomend uit de haast van onze maatschappij en de ontkoppeling van lichaam en geest.

Het is tijd voor een nieuwe definitie van ‘groei’, namelijk ‘verbetering van welzijn van jou en je omgeving (lees ecosysteem)’ en een verandering van beleid en opleiding gericht op ‘gezondheidszorg’ naar ‘gezondheid’. Ik ben onderdeel van het platform ‘zorgdragers’. Ik heb geen belangenverstrengelingen en kan daardoor deze huidige rol binnen het artsencollectief vervullen.

Giliam Kuijpers

Met een achtergrond als kinderarts, medisch manager kwaliteit en directeur beleid bij KNMG houd ik mij de laatste jaren bezig met het terugbrengen van het hart in de gezondheidszorg. Ik mag me inmiddels expert noemen op het vlak van het persoonlijk functioneren van artsen. Naast een gedegen medisch wetenschappelijke opleiding heb ik een Master in Executive Change Management en ben ik internationaal geaccrediteerd Executive Coach.

Frans Kusse

Mijn naam is Frans Kusse. Ik ben werkzaam als arts voor integrale geneeskunde in Amsterdam sinds 1984.
Vóór de studie geneeskunde heb ik andragogie gestudeerd, een combinatie van psychologie, sociologie en filosofie. Daarnaast heb ik enkele jaren sociaal onderzoek uitgevoerd in nauwe samenwerking met Maurice de Hond.

Sinds 1994 ben ik in mijn praktijk samen gaan werken met andere specialismen, o.a. met een kinderarts, internist en psychiater, maar ook met artsen die gespecialiseerd zijn in acupunctuur, leefstijlgeneeskunde en Mind-Body technieken.

Kim van Oudenaarde

Ik heb gestudeerd aan het AMC te Amsterdam en haalde in 2011 mijn artsendiploma. In 2016 ben ik gestart met mijn opleiding tot radioloog, en zal deze in 2021 afronden. Ook ben ik in 2018 gepromoveerd op het onderwerp ‘MRI van de knie aangevraagd door de huisarts’.

Hannah Visser

Ik ben Hannah Visser, internist-infectioloog.

Ik ben in 2007 in Utrecht afgestudeerd als arts. Ik heb daarna mijn specialisatie tot internist gevolgd in Amsterdam. Ik deed tijdens mijn specialisatie onder andere werkervaring op in Barcelona en Bonaire. Ik heb binnen de interne geneeskunde gekozen voor het aandachtsgebied infectieziekten. Als specialist heb ik gewerkt in Utrecht waarna ik mij heb gevestigd in het pittoreske vestingstadje Gorinchem waar ik momenteel als internist-infectioloog werk.

Cindy Sjaardema

Ik heb de opleiding geneeskunde gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam, met speciale aandacht voor gezondheidsrecht en tropische geneeskunde. Sinds 2016 ben ik SEH-arts KNMG. Ik heb ruim 10 jaar ervaring als arts op de Spoedeisende Hulp, waarvan ik een deel ook werkzaam ben geweest in het Verenigd Koninkrijk.

André Steketee

1992 – 1993 Docent Hbo-V en arts in de verslavingszorg
1993 – 1995 Agnio Gemini ZH, Den Helder
1995 – 1998 Huisartsopleiding AMC
1999 – heden Huisarts in Krommenie, waarvan 10 jaar kaderarts.

Ik heb mij aangesloten bij het Artsen Covid Collectief omdat ik elke dag in mijn praktijk het leed door de maatregelen van het corona beleid ervaar en wil bijdragen aan een betere, constructieve aanpak van de huidige problemen in de gezondheidszorg.

Monique de Veth

Ik ben vanaf 2005 werkzaam als psychiater in de volwassenezorg. Ik heb op verschillende plekken gewerkt, binnen zowel instellingen als ook vrijgevestigd. In 2011 ben ik gepromoveerd bij de universiteit Maastricht op “cross cultural studies on adolescent cannabis use and psychosis”. Op dit moment werk ik als vrijgevestigd psychiater en binnen de verslavingszorg.

Jan Vosters

Ik ben arts Maatschappij en Gezondheid niet-praktiserend:
– geneeskunde gestudeerd in Nijmegen, tropenarts in missieziekenhuizen in Zambia, forensisch arts, indicerend arts, bevolkingsonderzoeken, directeur GGD’en in Zuid Oost Brabant, vicevoorzitter van Landelijke Vereniging van GGD’en, hoofd jeugdgezondheidszorg in Zeeland
– secretaris Johannes Wier Stichting voor mensenrechten en gezondheidszorg, secretaris NVAG (nu opgegaan in Vereniging Artsen Volksgezondheid, diverse PR-commissies), Algemeen Bestuur Koepel Artsen Maatschappij en Gezondheid, sanitatie in Indonesië, arbeid en onderwijs voor ongedocumenteerde vluchtelingen, werkgroep Aiming for Prevention van NVMP Artsen voor Vrede, initiatiefnemer Care for Palestine

 

Marcel Tóth

Sinds 1994 ben ik psychiater. Ik werk op zelfstandige basis in verschillende GGZ-instellingen en heb mijn eigen praktijk in Amsterdam. Tijdens mijn loopbaan heb ik in de volwassenen- en ouderenpsychiatrie gewerkt, zowel klinisch als ambulant.
Mijn visie op de psychiatrie en de geneeskunde is sterk systemisch georiënteerd. Dit maakt dat ik mij altijd bewust ben van mogelijke gezondheidseffecten door veranderingen in bredere maatschappelijke verbanden waar mensen deel van uitmaken.
Vanaf het begin van de huidige crisis heb ik mij gerealiseerd dat de systeemeffecten van de gekozen maatregelen op individuele mensen en hun onderlinge relaties zeer ontwrichtend zouden zijn. Mijn bezorgdheid hierover is sindsdien alleen maar gegroeid. Via het Artsen Covid Collectief wil ik bijdragen aan een maatschappelijk breed gedragen beleid in deze crisis, dat onnodige schade voorkómt of vermindert, terwijl fundamentele mensenrechten onder alle omstandigheden gewaarborgd blijven.