mrt 12, 2021

Interventies gericht op kinderen hebben weinig impact op de transmissie

mrt 12, 2021

Het is onwaarschijnlijk dat kinderen covid-19-clusters in het huishouden veroorzaken of belangrijke aanjagers van de pandemie zijn, zelfs als ze naar school gaan. Van interventies gericht op kinderen wordt verwacht dat ze een kleine impact hebben op het verminderen van sars-cov-2-transmissie.‎ Dat zijn de conclusies uit een prospectieve studie, uitgevoerd in Spanje, van juli t/m oktober 2020, zie ook artiekel op de website van het Artsen Covid Collectief Basisonderwijs draagt niet bij aan verspreiding van het virus wanneer kinderen en medewerkers zich houden aan de richtlijnen – Artsen Covid Collectief (artsencollectief.nl)  Household SARS-CoV-2 transmission and children: a network prospective study | Clinical Infectious Diseases | Oxford Academic (oup.com)

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.