mrt 25, 2021

Wat betekent het als je de hele wereld wil vaccineren? ‎

mrt 25, 2021

Binnen enkele maanden hebben farmaceutische bedrijven honderden miljoenen doses COVID-19-vaccins geproduceerd. Maar de wereld heeft miljarden nodig — en zo snel mogelijk. Bedrijven zeggen dat ze genoeg vaccins kunnen maken om het grootste deel van de wereldbevolking tegen het einde van 2021 te immuniseren. Maar dit houdt geen rekening met politieke vertragingen in de distributie‎‎, zoals landen die exportcontroles opleggen, of dat de overgrote meerderheid van de doses naar rijkere landen gaat. Deze situatie maakt een campagne om tijdelijk afstand te doen van intellectuele-eigendomsrechten nodig, zodat fabrikanten in armere landen de vaccins zelf sneller kunnen maken. Het Artsen Covid Collectief is krititsch m.b.t. het gebruik van vaccins op basis van nieuwe, onvoldoende geteste methodes, en volgt de ontwikkelingen dus nauwgezet. ‎What it will take to vaccinate the world against COVID-19 (nature.com) 
Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.