nov 8, 2021

Aanhoudende fysieke symptomen na COVID-19-infectie (Long Covid) hebben mentale oorzaak

nov 8, 2021

Na een infectie met SARS-CoV-2 vertoont een aantal patiënten aanhoudende lichamelijke symptomen, die de levenskwaliteit aantasten. Overtuigingen over de oorzaken van deze symptomen kunnen de waarneming beïnvloeden en gezondheidsgedrag dat los staat van de ziekte, bevorderen.

Er is een relatie onderzocht tussen zelfgerapporteerde COVID-19-infectie en SARS-CoV-2 serologische testresultaten met aanhoudende lichamelijke symptomen bij Franse volwassenen tijdens de COVID-19-pandemie.‎

De bevindingen suggereren dat aanhoudende lichamelijke symptomen na besmetting met COVID-19 niet automatisch mogen worden toegeschreven aan het virus SARS-CoV-2.  Een volledige medische evaluatie kan voorkomen dat dit gebeurt.

Bron: Association of Self-reported COVID-19 Infection and SARS-CoV-2 Serology Test Results With Persistent Physical Symptoms Among French Adults During the COVID-19 Pandemic | Infectious Diseases | JAMA Internal Medicine | JAMA Network

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.