okt 28, 2022

Actie Europarlementariërs tegen Pfizerdeal

okt 28, 2022

10 oktober j.l. vond een hoorzitting plaats binnen het Europees Parlement waarvoor de CEO van Pfizer, Albert Bourla, gevraagd was aanwezig te zijn. Hij weigerde zelf voor de commissie te verschijnen en liet een vertegenwoordiger naar Brussel afreizen. Die weigerde vervolgens antwoord te geven op relevante vragen. Vragen over bijvoorbeeld de contracten tussen de EU en Pfizer. Over veiligheidsstudies. En over de sms’jes tussen Bourla en Von der Leyen. Die sms’jes maakten deel uit van de onderhandelingen, maar worden niet vrijgegeven. Daarmee is de manier waarop miljarden zijn uitgegeven aan coronavaccins voor het Europese Parlement niet te controleren.

In reactie daarop uitten Europarlementariërs van verschillende politieke partijen uit diverse Europese landen niet alleen hun ongenoegen maar kondigden ook acties aan tegen de Europese Commissie en haar voorzitter Ursula von der Leyen. Zo kondigt Franse afgevaardigde Virginie Jeron aan melding te gaan doen van ‘verdenking van passieve corruptie’, gepleegd door Ursula von der Leyen. Ze riep anderen op dit ook te doen. Jeron: “Ze komen, ze geven geen antwoorden, en ze blijven ons hun producten verkopen. Ik denk dat we nu in actie moeten komen.”

De Nederlands ondertitelde persconferentie kunt u hieronder bekijken. Aan het woord komen: Francesca Donato (Italië), Cristian Terhes (Romanië), Virginie Jeron (Frankrijk), Sylvia Limmer (Duitsland), Ivan Sincic (Kroatië) en Christine Anderson (Duitsland).

 

Het Artsencollectief maakt zich hard voor transparante geneeskunde rondom de corona-uitbraak. Door vragen te stellen en informatie te delen met medische platforms, politiek en andere belangenorganisaties. We maken ons ernstig – en aanhoudend – zorgen over de proportionaliteit van maatregelen, waaronder het blijven aandringen op herhaaldelijke vaccinatie.

Openbare en onafhankelijke evaluatie van het beleid van de afgelopen twee jaar is cruciaal. Zo kunnen we ons bezinnen op hoe de volksgezondheid het beste gediend wordt, ook op de langere termijn. De start van de parlementaire enquêtecommissie corona is daar een belangrijke ontwikkeling in. Evenals de genoemde hoorzittingen in het Europees Parlement, waarvoor verschillende farmaceuten per toerbeurt werden uitgenodigd.

Bron: Press conference after Pfizer CEO Albert Bourla refused to answer in front of European Parliament – YouTube

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.