mei 31, 2021

Adolescenten en ‘Long Covid’ klachten

mei 31, 2021

Adolescenten die geen Covid-19 infectie hebben doorgemaakt hebben niet minder ‘Long Covid’ klachten dan zij die wel ziek zijn geweest.
Voor adolescenten geldt dat de dreiging van long Covid sterk overdreven is en dat de symptomen van de aandoening veel vaker worden veroorzaakt door lockdowns dan door een virale infectie.‎

Bron: Long Covid ‘Symptoms’ in Teens are No Less Common in Those Who Haven’t Had the Virus – Study – Lockdown Sceptics

Het Artsen Collectief vindt dat ‘Long Covid’ geen argument is om de brede coronamaatregelen in stand te houden. We moeten natuurlijk zorgen voor de relatief kleine groep mensen die langdurig klachten houdt. Op dezelfde manier als we doen voor patiënten die de nasleep ervaren van andere infectieziekten zoals Pfeiffer, Lyme en Q- koorts.

Meer lezen over onze standpunten. 

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.