mei 20, 2021

Al één dag na vaccinatie met een mRNA-vaccin kan al antigeen-plasma in het bloed aangetroffen worden

mei 20, 2021

SARS-CoV-2-eiwitten werden gemeten in longitudinale plasmamonsters die werden verzameld bij 13 deelnemers die twee doses mRNA-1273-vaccin kregen. 11 van de 13 deelnemers vertoonden al op de eerste dag na de eerste vaccininjectie detecteerbare niveaus van SARS-CoV-2-eiwit, gecorreleerd met de productie van IgG en IgA.‎

Bron: Circulating SARS-CoV-2 Vaccine Antigen Detected in the Plasma of mRNA-1273 Vaccine Recipients | Clinical Infectious Diseases | Oxford Academic (oup.com)

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.