sep 12, 2021

Alleen kloppende cijfers gebruiken voor beleidsbeslissingen

sep 12, 2021

Data-analist en ondernemer Wouter Aukema weet als geen ander hoe kleine, cijfermatige afwijkingen uit grote hoeveelheden data kunnen worden gevist. Door middel van een meta-analyse van data ontdekte hij, dat aan de publicatie die de introductie van de PCR-test moest onderbouwen, een ongebruikelijk korte peer review van 48 uur voorafging. Ook berekende hij dat het aantal positieve coronatesten met een factor tien wordt overschat en maakte hij een kosten/batenanalyse van de coronavaccinaties. Aukema: “We kunnen alleen maar goede beslissingen maken op basis van de goede gegevens. Kijk constructief naar de feiten.”

Bron: (76) ‘Was peer review aan basis PCR testen overhaast?’ Een gesprek met Wouter Aukema – YouTube

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.