feb 25, 2021

Antilichamenrespons door vaccinatie nadat eerder een infectie is doorgemaakt

feb 25, 2021

Mensen met een eerdere Sars-Cov2 infectie hebben na 1 injectie met het Pfizer-vaccin een respons die vele malen sterker is dan mensen zonder eerdere infectie na 2 vaccinaties. Vaak zijn de pre-vaccinatie levels van antistoffen bij mensen met een eerdere Sars-Cov2 infectie al op een ‘vaccinatie-niveau’. Ook de T-cel respons is beter bij mensen met een eerdere Sars-Cov2 infectie. https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21)00501-8/fulltext

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.