okt 11, 2020

Armoede en honger neemt wereldwijd snel toe door de economische crisis als gevolg van de Coronacrisis en -maatregelen.

okt 11, 2020

Nieuwsuur praat hierover met Nobelprijswinnaars Esther Duflo en Abhijit Banerjee, die met name de Europese Unie oproepen tot actie.

De Wereldbank rapporteerde op 7 oktober jl. dat “the COVID-19 pandemic is estimated to push an additional 88 million to 115 million people into extreme poverty this year, with the total rising to as many as 150 million by 2021, depending on the severity of the economic contraction.”

De VN World Food Programme waarschuwde in september ook al voor het gevaar van een “corona-virus induced hunger pandemic“.

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.