Dinsdag 25 mei a.s. stemmen de Eerste Kamerleden over de ‘Tijdelijke wet testen COVID-19’. Het Artsen Collectief maakt zich over invoering van een dergelijke wet ernstige zorgen. “Zoals demissionair-premier Rutte enige tijd geleden zelf al aangaf, moet je je alleen laten testen bij klachten”, aldus Evelien Peeters, internist en voorzitter van het Artsen Collectief. “Meer en gedwongen (snel)testen bij niet zieke mensen leidt tot schijnveiligheid, versterkt angsten en is ethisch onverantwoord.”
Ook was Intensivist en Klinish Farmacoloog Professor Dr. Armand Girbes recentelijk kraakhelder over een dergelijke testsamenleving in onderstaande video die hij op zijn eigen Youtube kanaal maakte. “Een testsamenleving is onzinnig. Het is onmogelijk, onbetrouwbaar, onwerkbaar en onwerkzaam”.
Het Artsen Collectief spreekt de nadrukkelijke wens uit dat de leden van de Eerste Kamer onze zorgen, en alle onderbouwde tegengeluiden van o.a. de horeca, cultuursector en MKB, ter harte nemen en tegen invoering van deze wet zullen stemmen.
De artsen zien dat de maatschappelijke druk en angstcultuur in stand gehouden wordt. Mensen volgen bijna willekeurig adviezen van onze overheid op. Als medici twijfelen wij oprecht en ernstig aan zowel de fundamenten als de strategie van dit beleid. “Een gezonde geest in een gezond lichaam is niet zomaar een gezegde”, stelt Marcel Toth, psychiater. “De maatschappelijke druk, het elkaar controleren, de onzinnige taak voor gezonde mensen om te bewijzen dat ze gezond zijn; dit veroorzaakt allemaal ongetwijfeld meer ziekte door chronische stress (psychisch en lichamelijk) dan het ooit aan positieve effecten zal kunnen opleveren”.
Deze duidelijke stellingname wordt breed gedragen binnen het Artsen Collectief dat medici vertegenwoordigt in vrijwel alle specialismen.
Lees je dit bericht voor maandag 24 mei en wil je de Eerste Kamerleden nog laten weten dat ze tegen de wet moeten stemmen? Kijk dan op www.medischevrijheid.nl, download de voorbeeldbrief een verstuur deze brief nog vandaag.
Lees ons standpunt over massaal testen in ons eerdere persbericht van 22 februari jl.
NB. 20 mei 2021, rectificatie t.a.v. de videopresentatie 16 mei 2021 van professor dr. Armand Girbes: prevalentie 0,1%: PPV = 8,26% (en niet 4,8%).