feb 17, 2021

Artsen Collectief steunt plan van Herstel-NL: per 1 maart Nederland weer open

feb 17, 2021

Het Artsen Collectief ondersteunt het plan van Herstel-NL waarmee Nederland open kan.

Einde avondklok, einde lockdown, en winkels, horeca, onderwijs, cultuur open. Testen alleen bij klachten. Mensen gewoon weer aan het werk, kwetsbaren de mogelijkheid bieden van bescherming op basis van vrijwilligheid.

Vanuit het Artsencollectief willen we hierbij benadrukken dat wij onze steun geven om het momentum te vergroten om uit de huidige angst te komen en weer te gaan vertrouwen in onszelf en elkaar.

Als Artsencollectief hebben wij duidelijke standpunten over onder meer maatregelen, testbeleid en vaccineren:

– Thuisblijven bij klachten;

– Testen alleen bij griepklachten (koorts en luchtwegklachten, meer niet);

– Kwetsbare groepen de mogelijkheid bieden om zich te laten vaccineren met een veilig en bewezen werkzaam vaccin;

– (semi) Verplichte test- of vaccinbewijzen zijn vanuit medisch-ethisch oogpunt onaanvaardbaar en vanuit het perspectief van ziekte en gezondheid onnodig en schadelijk.

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.