mrt 31, 2021

Belgische coronamaatregelen juridisch onhoudbaar

mrt 31, 2021

Grondwetdeskundigen riepen het al langer, maar nu heeft ook de rechter erover geoordeeld: de Belgische coronamaatregelen zijn gebouwd op juridisch drijfzand. De Brusselse kortgedingrechter oordeelde woensdag dat de Belgische staat binnen dertig dagen voor een degelijke wettelijke fundering moet zorgen. Gebeurt dat niet en worden de maatregelen niet opgeheven, dan kost dat de overheid 5000 euro per dag. Rechter noemt coronamaatregelen België juridisch onhoudbaar, maar een ‘pandemiewet’ is nog niet zo snel gemaakt | Trouw

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.