jan 31, 2021

Berichtgeving kan polariseren: hoe een ziekenhuis niet werd bekogeld

jan 31, 2021

Journalist Arjan ter Bogt controleert eind januari 2021 eerdere berichtgeving in de media over hoe bij een ‘vrijheidsmars’ ziekenhuis MST in Enschede zou zijn belaagt. Veel media en ook onze minister-president spreken schande van de rellen en vernielingen. Internationale pers neemt de berichtgeving over. Ter Bogt maakt een tijdlijn en checkt bronnen.

Wat blijkt: het ziekenhuis is helemaal niet bekogeld of aangevallen. Is dit hoe de polarisatie en de angst en boosheid (onbewust?) wordt gevoed, vraagt het Artsen Collectief zich af. Laten we daarvoor waken.

Enschede werd wereldnieuws, door een ziekenhuis dat (niet) bekogeld werd | Enschede | tubantia.nl

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.