dec 21, 2021

Bloedbank Sanquin: ‘Omikron-patiënten minder vaak op IC’

dec 21, 2021

Hans Zaaijer, arts-microbioloog aan het Amsterdam UMC en hoofdonderzoeker bij bloedbank Sanquin, ziet in de meest recente cijfers van Discovery Health, de grootste zorgverzekeraar van Zuid-Afrika, aanwijzingen dat de omikronvariant minder ziekte veroorzaakt:  ‘Coronapatiënten komen in verhouding veel minder vaak op de IC terecht. Bij de deltavariant belandde in Zuid-Afrika 22 procent van de opgenomen patiënten in het ziekenhuis op de IC, 10 procent kreeg High Care, en 68 procent kwam op andere afdelingen terecht. Bij omikron is die verhouding voorlopig heel anders:  5 procent komt op de IC, 8 procent op de High Care en 87 procent op andere afdelingen.’

Bron: ‘Bloedbank Sanquin bevestigt: omikron-patiënten minder vaak op ic’ | ThePostOnline (tpo.nl)

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.