jun 3, 2021

Bodemprocedure gestart voor afschaffing van mondkapjes

jun 3, 2021

Het Nationaal Comité tegen Verplichte Mondkapjes (NCVM) start een bodemprocedure tegen de Nederlandse staat. Volgens de organisatie is de verplichting tot het dragen van mondkapjes in publieke binnenruimten, het OV, onderwijs en bij contactberoepen contraproductief en schadelijk voor de gezondheid, sociale contacten en het persoonlijk welbevinden van burgers.  De mondkapjesverplichting vormt een onacceptabele en disproportionele inbreuk op de grondrechten van burgers in Nederland, waaronder het recht op lichamelijke integriteit, stelt  NCVM (Ademvrij.NU).

Bron: Ademvrij.NU start met bodemprocedure tegen mondkapplicht | Ademvrij Zie standpunt Artsen Covid Collectief Mondkapjes – Artsen Covid Collectief (artsencollectief.nl)

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.