jun 20, 2021

“Bouw niet je eigen gevangenis”

jun 20, 2021

1 jaar na de brandbrief van Evelien Peeters

Evelien Peeters, internist en voorzitter van het Artsen Collectief, deelt haar verhaal op persoonlijke titel tijdens Vrouwen voor Vrijheid op 19 juni 2021. Een jaar geleden schreef Evelien een brandbrief over maatregelen die uitgerold werden uit naam van de volksgezondheid. Een volksgezondheid die ze juist alleen maar zag verslechteren.

 

 

Duur video: 15 min. De video staat ook op YouTube.

Evelien haar boodschap nu: “Bouw niet je eigen gevangenis. Laat je niet beperken door je eigen gedachten van iets dat zou kunnen komen. Door gedachten van angst over mogelijke beperkingen, of onrust om je heen over vrijheden die misschien ingeperkt gaan worden. Doe dat niet! Beperk jezelf niet op basis van ideeën of gedachten. Plaats jezelf niet in een gevangenis die er niet is.
Veel mensen laten zich vaccineren vanuit de gedachten dat ze anders niet vrij kunnen zijn, dat ze niet kunnen reizen, dat ze niet mee kunnen doen. Maar ik vraag dan: Ben je al ergens tegen gehouden of teruggestuurd? En zo ja? Was er dan misschien een andere mogelijkheid? Of kwam het enkel voor uit een gevoel dat je zelf had, of dat anderen je gaven, dat je misschien niet mee zou mogen doen. Beperk je niet door je eigen gedachten. Want op die manier hoeft niemand anders jou te beperken, als je het zelf al doet.”

Evelien heeft het afgelopen jaar geleerd dat de waarheid diffuus is, maar dat gaan staan voor je persoonlijke waarden het belangrijkste is wat een mens kan doen.

“Laten we ons losrukken uit het huidige systeem, waar gezondheid beloond wordt in plaats van ziekte.”

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.