feb 14, 2023

Covid-19 hard-liner-technocraat wordt Chief Scientist van de World Health Organization

feb 14, 2023

Jeremy Farrar, tot en met januari 2023 directeur van de Britse wetenschappelijke non-profitorganisatie The Wellcome Trust wordt per februari 2023 Chief Scientist van de World Health Organization, WHO.

Hiermee krijgt hij de belangrijkste adviserende stem in de aanbevelingen die de directeur-generaal van de WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus, zal doen in geval van een nieuwe (dreigende) pandemie, of Health Emergency of International Concern.

In een podcast (inclusief bronnen) van onderzoeksjournalist Whitney Webb worden de mogelijke gevolgen voor toekomstige gezondheidsmaatregelen geanalyseerd.

Nieuwe dictatoriale bevoegdheden WHO

Tegelijkertijd wordt in geheim overleg gewerkt aan veranderingen van de International Health Regulation-regeling (IHR) van de WHO. Landen die lid zijn van de WHO, vrijwel alle landen ter wereld inclusief Nederland, zijn bij verdrag gebonden zich te houden aan deze regeling.

De veranderingen geven nieuwe macht aan de WHO in geval van een nieuwe (dreigende) pandemie (PHEIC oftewel Public Health Emergency of International Concern), waarbij ook de definitie daarvan wordt aangepast.

De directeur-generaal van WHO kan op elk moment op basis van informatie een Public Health Emergency of International Concern afroepen. Hierna geldt het volgende:

 • Directeur-generaal doet aanbevelingen over maatregelen en gezondheidsproducten;
 • Directeur-generaal kan landen aanwijzen om gezondheidsproducten aan te maken en te leveren;
 • Landen erkennen de WHO als leidende en coördinerende autoriteit in de acties tegen de (dreigende) ziekte;
 • Landen volgen de aanbevelingen van de WHO op;
 • Bij implementatie van de maatregelen hoeft geen rekening meer worden gehouden met de waardigheid van de mens, mensenrechten en fundamentele vrijheden;
 • Bij implementatie moet wel rekening worden gehouden met “gelijkheid (equity)” en “inclusiviteit” (iedereen gelijk behandelen) en “coherentie” (duidelijk uitleggen wat afgedwongen wordt). Hierbij gelden er verschillende standaarden voor rijke-, midden- en lage-inkomenslanden;
 • Landen mogen (medische) persoonsgegevens delen.
 • WHO versterkt haar capaciteiten om “misinformatie” en “desinformatie” wereldwijd te bestrijden. Dit betekent gevaar voor censuur;
 • De definitie van een “Public Health Emergency of International Concern” wordt uitgebreid met “clusters van ernstige longontsteking met onbekende oorzaak” of “clusters van andere ernstige infectieziekten waar mens-op-mensbesmetting niet kan worden uitgesloten”
 • Digitale gezondheidscertificaten en reizigers-locatieformulieren moeten worden geïntroduceerd die wereldwijd herkend en erkend worden.

Gevaar voor mensenrechten

In deze nieuwe regeling schuilt het gevaar dat de WHO op elk moment een Public Health Emergency of International Concern kan uitroepen, op grond van een lokale ziekte-uitbraak, waarna landen op belangrijke punten hun soevereiniteit verliezen en inwoners op ondemocratische wijze kunnen worden beperkt in hun vrijheid en medische autonomie. Ook kan de WHO gezondheidsproducten zoals vaccinaties dwingend voorschrijven aan de hele wereldbevolking. Gezien de grote invloed van Big Pharma op de WHO lijkt dit een recipe for disaster. (Zie https://open.who.int/2018-19/contributors/contributor?name=GlaxoSmithKline%20(GSK) en https://www.who.int/about/funding/contributors)

De aanpassing IHC staat op de rol voor 2024, maar zou versneld in stemming kunnen worden gebracht in mei 2023.

Aankomende WHO Chief Scientist is pro-Big Pharma, Covid-19 hardliner, technocraat met transhumanistische interesses

Over de aankomende Chief Scientist Farrar komt in de podcast het volgende naar boven:

 • Hij stond aan de wieg van de vogelgriep-vrees (2005), die op niets uit liep, maar wel de omzet van Tamiflu enorm vergrootte;
 • De “charitatieve” organisatie The Wellcome Trust heeft haar wortels in de farmaceutische industrie en dient met name de belangen van Big Pharma;
 • Farrar adviseerde de WHO voor wat betreft Covid-19-maatregelen en de financiering daarvan;
 • Hij was voorstander van lockdowns, verplichte vaccinaties en mondkapjes tijdens de coronapandemie;
 • Vond in 2020 de Chinese maatregelen tegen Covid-19 het model voor de toekomst;
 • Organiseerde mede het “zoönosis” Nature Medicine-artikel in 2020 die de zg. lableak-theorie als samenzwering afdeed;
 • Hij zette in 2021 bij de Wellcome Trust de nieuwe onderzoekstak Wellcome LEAP op, een organisatie met innovatieve technocratische en transhumanistische programma’s, geleid door twee directeuren uit de stal van het Amerikaanse DARPA, een tak van het leger die zich bezighoudt met de ontwikkeling van nieuwe militaire technologie die bijvoorbeeld ook de ontwikkeling van de mRNA-vaccins stimuleerde. Deze programma’s zijn:
  1. HOPE: het groeien van organen buiten het lichaam om bijvoorbeeld hierop nieuwe medicijnen te testen, mogelijk als vervanging van dierproeven en ‘clinical trials’. Dit kan de introductie van nieuwe medicijnen versnellen, maar niet noodzakelijkerwijs veiliger maken;
  2. Delta Tissue: het voorspellen van veranderingen in menselijke weefsels, en het mogelijk voorkomen van de toekomstige ziekte door medicijnen en/of genetische interventie. Hierdoor wordt het pre-crime-principe mogelijk toegepast op gezondheidszorg;
  3. MultiChannel Psyche: ontwikkelen van niet-invasieve technologie om iemands psychische status vast te stellen en te beïnvloeden. Opent de weg naar het lezen en beïnvloeden van gedachten en gevoelens;
  4. The first 1000 days: het volgen van de hersenontwikkeling tijdens de eerste 1000 dagen van een kind, om zo een normaalmodel te creëren van cognitieve ontwikkeling. Het programma wil dit doen door middel van draagbare sensoren. Maakt het mogelijk om “afwijkende” hersenontwikkeling in een vroeg stadium te identificeren en te “corrigeren”;
  5. In Utero: zelfde systeem als 4. maar dan tijdens de zwangerschap.

De combinatie van een pro-Big Pharma-Covid-19-hardliner-technocraat met transhumanistische interesses als belangrijkste wetenschappelijk adviseur van de WHO, met nieuwe IHR-regelingen die de WHO dictatoriale bevoegdheden geeft in geval van een Public Health Emergency of International Concern (“pandemie”) kan grote gevolgen hebben voor de medische keuzevrijheid van arts en patiënt bij een nieuwe virusdreiging, die, zoals mogelijk bij Sars-Cov2 is gebeurd, ook door menselijk handelen kan worden gecreëerd.

Het Artsen Collectief is van mening dat daarom door de Nederlandse regering hard gestreden moet worden tégen acceptatie van de nieuwe regeling door de WHO.

Bron: https://unlimitedhangout.com/2023/01/podcasts/jeremy-farrar-and-the-who-with-johnny-vedmore/

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.