sep 27, 2020

Conclusie van 2 nieuwe studies in Science: 14% van de mensen met ernstige Covid-19 hebben een probleem met type I Interferon en daardoor een verzwakt immuunsysteem.

sep 27, 2020

Science Online publiceert twee studies over de rol die een gebrek aan type I Interferon mogelijk speelt bij ernstig zieke Covid-19 patiënten.
De eerste studie werd gedaan onder leiding van Jean-Laurent Casanova van Rockefeller University. Ze vonden bij ongeveer 10% van de groep ernstige zieke patiënten in de studie antilichamen die de type I interferon van de patiënt aanvallen en uitschakelen: “an automimmune attack against the immune system itself“. Deze antilichamen kwamen meer voor bij mannen dan vrouwen (ze weten nog niet waarom) en bij mensen ouder dan 65, wat de grotere kwetsbaarheid in die groepen verklaart. De tweede studie vond dat bepaalde mutaties in de genen van patiënten ook zorgden voor een inadequate interferon reactie op een infectie met het Covid-19 virus. Verschillende onderzoeken naar behandeling met synthetische interferon zijn onderweg.

Zie hier het nieuwsbericht in Science waarin ook links staan naar de publicaties zelf:
https://www.sciencemag.org/news/2020/09/hidden-immune-weakness-found-14-gravely-ill-covid-19-patients

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.