ArabicDutchEnglishFrenchGermanItalianPortugueseSpanishTurkish
  • ondersteund door 33.233 vrienden
  • waarvan 2.160 geverifieerde medici

sep 27, 2020

Conclusie van 2 nieuwe studies in Science: 14% van de mensen met ernstige Covid-19 hebben een probleem met type I Interferon en daardoor een verzwakt immuunsysteem.

sep 27, 2020

Science Online publiceert twee studies over de rol die een gebrek aan type I Interferon mogelijk speelt bij ernstig zieke Covid-19 patiënten.
De eerste studie werd gedaan onder leiding van Jean-Laurent Casanova van Rockefeller University. Ze vonden bij ongeveer 10% van de groep ernstige zieke patiënten in de studie antilichamen die de type I interferon van de patiënt aanvallen en uitschakelen: “an automimmune attack against the immune system itself“. Deze antilichamen kwamen meer voor bij mannen dan vrouwen (ze weten nog niet waarom) en bij mensen ouder dan 65, wat de grotere kwetsbaarheid in die groepen verklaart. De tweede studie vond dat bepaalde mutaties in de genen van patiënten ook zorgden voor een inadequate interferon reactie op een infectie met het Covid-19 virus. Verschillende onderzoeken naar behandeling met synthetische interferon zijn onderweg.

Zie hier het nieuwsbericht in Science waarin ook links staan naar de publicaties zelf:
https://www.sciencemag.org/news/2020/09/hidden-immune-weakness-found-14-gravely-ill-covid-19-patients

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!