dec 9, 2021

“Coronapandemie: de contrastvloeistof van de samenleving”

dec 9, 2021

Medisch Contact schrijft over de belangrijkste conclusie van een online symposium dat de KNAW wijdde aan de maatschappelijke impact van Covid-19: “De pandemie werkt juist als een contrastvloeistof die bestaande ongelijkheden meer zichtbaar maakt en soms verdiept.”
Godfried Engbersen, hoogleraar sociologie (Erasmus Universiteit Rotterdam: ‘Onze samenleving staat niet op breken, maar er is wel het risico van het ontstaan van parallelle werelden.’

Bron: Coronapandemie: de contrastvloeistof van de samenleving | medischcontact

Spread the love
Steun ons, word vriend!
Vind u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.