jan 28, 2021

Covid-19-patiënten herstellen in het algemeen goed

jan 28, 2021

Follow-up van 77 patiënten die in de eerste golf opgenomen zijn geweest in het LUMC met Covid-19:

In totaal belandden 43 patiënten op de IC, 33 aan de beademing. Bij alle deelnemers hebben de behandelend artsen na zes weken kunnen concluderen dat de ontstekingswaarden zijn genormaliseerd en dat ook de hart- en longfunctie naar behoren werken.

Vooral dat laatste is best opvallend. In de media verschijnen er steeds vaker verhalen over mensen die in eerste instantie milde coronaklachten hadden, maar nu slechts langzaam of nauwelijks herstellen (zgn. “long Covid”).

“Bij patiënten die met corona op de IC zijn gekomen is, dat dus niet het geval. Zij herstellen over het algemeen goed. Dat blijkt niet alleen uit onze data, maar ook uit vergelijkbare onderzoeken uit bijvoorbeeld Groot Brittannië”, legt Roukens uit.

Zie voor het onderzoek Short-term outpatient follow-up of COVID-19 patients: A multidisciplinary approach – EClinicalMedicine (thelancet.com)

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.