feb 10, 2021

Covid-19 wordt waarschijnlijk endemisch

feb 10, 2021

Naarmate Covid-19 zich onder de bevolking verspreidt, zal het virus dat de ziekte veroorzaakt, SARS-CoV-2, waarschijnlijk in grote delen van de wereld endemisch worden, wat betekent dat het voortdurend in de populatie aanwezig is maar minder ernstige ziektegevallen veroorzaakt. Uiteindelijk – jaren of zelfs decennia in de toekomst – kan Covid-19 veranderen in een milde ziekte als de gewone verkoudheid, die door de andere vier endemische coronavirussen worden veroorzaakt. We zullen waarschijnlijk voorgoed met COVID-19 moeten leven | National Geographic

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.