mei 30, 2021

De Coronacrisis treft de armen in India dubbel

mei 30, 2021

Het coronavirus heeft in India in acht weken tijd 160.000 mensen gedood, ziekenhuizen overspoeld en veel bedrijven zijn in India gesloten. Experts waarschuwen dat er een nieuwe crisis op komst is, door toenemende honger: ‎”De armen in het land worden geconfronteerd met een dubbele crisis – er is de gezondheidscrisis en er is ook een economische crisis”, zei Anjali Bhardwaj van de Right to Food Campaign.‎

Bron: Hunger stalks India’s poor in COVID-19 pandemic double blow – CNA (channelnewsasia.com)

Standpunt Artsen Covid Collectief: De sterfte per miljoen is in India lager dan in Nederland. Bovendien is gezondheidszorg voor arme mensen in India nagenoeg afwezig en de registratie volstrekt onbetrouwbaar.

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.