jan 12, 2023

De Nieuwe Wereld (*) blikt terug op corona en gezondheid in 2022

jan 12, 2023

In de eindejaarsuitzending van 2022 blikte De Nieuwe Wereld met een aantal prominente gasten, de artsen Dick Bijl, Jan Bonte en Jona Walk, en sociaal geograaf Maurice de Hond terug – maar ook vooruit – op corona en gezondheid.

Dick Bijl, jarenlang directeur van het Geneesmiddelenbulletin en auteur van het boek De pandemische chaos: het coronabeleid onder de loep , besprak de veiligheid van de coronavaccins, de teloorgang van de medische wetenschap onder invloed van Big Farma, en het onvermogen van overheidsinstanties zoals het RIVM en de Inspectie Gezondheid en Jeugd (IGJ) om van gemaakte fouten te leren.

Jan Bonte, neuroloog en auteur van het pas verschenen boek De Gifbeker kreeg de aanmoedigingsprijs (à € 2500) van De Nieuwe Wereld voor al zijn inspanningen van de afgelopen tijd.

Jona Walk, arts en een van de initiatiefnemers van Onverdeeld Open en de Vierde Golf beargumenteert waarom de aanpassingen op de Wet Publieke Gezondheidszorg (Wpg) absoluut niet door de Eerste Kamer zou mogen worden aangenomen, omdat vrijheden van de bevolking afgenomen kunnen worden met maatregelen waarvan de effectiviteit of schadelijkheid nog steeds niet is geëvalueerd.

Maurice de Hond ten slotte ontboezemt zijn grootste teleurstelling van de afgelopen coronaperiode: de pers. “Journalisten zijn van waakhonden van de democratie schoothondjes geworden”.

De hele uitzending is de moeite waard, maar hier pikken wij een paar opvallende fragmenten uit.

Dick Bijl: “De farmaceutische industrie heeft een machtsgreep gepleegd en bepaalt nu wat er gaat gebeuren.”

 

Dick Bijl: “De burger is de dupe, en dat moeten vooral de linkse partijen zich aanrekenen.”

 

Bijl: “Je moet onderzoeken of vaccins niet kankerverwekkend zijn, geen invloed hebben op de voortplanting en kinderen die geboren worden, en op het erfelijk materiaal. Dat is onvoldoende gebeurd.”

 

Dick Bijl: “RIVM komt niet terug op ingenomen standpunten.”

 

Jona Walk: Lockdown, mondkapjes en afstand houden, maar ook avondklok, schoolsluiting, coronatoegangsbewijs (ctb), misschien verplichte vaccinatie behoren tot de mogelijkheden (die in de Wpg genoemd worden, red.)

 

Jona Walk: Er moet een Waarheidscommissie Corona worden ingesteld door de Tweede Kamer voor een maatschappelijk genezingsproces.

 

Jona Walk: “Verlies van vertrouwen in de wetenschap door de burgers komt grotendeels doordat ze weten dat er dingen zijn gezegd die niet bleken te kloppen.”

 

Het Artsencollectief spreekt haar steun en waardering uit voor De Nieuwe Wereld en hun gasten die zich blijven uitspreken voor een gezondheidsbeleid gebaseerd op autonomie van arts en patient en ongebonden wetenschap.

(*)De Nieuwe Wereld is een platform dat mensen uit verschillende disciplines bij elkaar brengt om na te denken over grote veranderingen die op komst zijn door een combinatie van snelle technologische ontwikkelingen en globalisering. Het is een initiatief van filosoof Ad Verbrugge in samenwerking met anchors Marlies Dekkers en Jelle van Baardewijk.

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.