jun 25, 2021

De Nieuwe Wereld: gesprek met huisarts Els van Veen

jun 25, 2021

16 juni 2021. Marlies Dekkers van De Nieuwe Wereld gaat in gesprek met Els van Veen. Zij had jarenlang een praktijk en is sinds januari dit jaar waarnemend huisarts in de regio Zwolle. Van Veen gaat op persoonlijke titel in op wat corona betekent voor het uitoefenen van haar vak, maar ook wat het met haar persoonlijk heeft gedaan.

 

Als huisarts stelt ze in 2020 al snel vraagtekens bij het feit dat huisartsen geen rol krijgen in de bestrijding van corona, dat de aanpak geheel via de GGD loopt: “We hebben meteen al diagnoses gemist, kankerdiagnoses bijvoorbeeld. Ik heb gelijk mijn zorgen geuit via Medisch Contact (Nederlands weekblad voor artsen / KNMG). Meteen merkte je een vijandige sfeer naar artsen met kritiek. Ook de directeur van de KNMG riep op om geen kritiek te hebben op de overheid, dan kan pas weer als de crisis voorbij is.”

Ze houdt zich eerst dan ook nog wat op de vlakte, maar de dingen die gebeuren kloppen volgens haar niet. Gaandeweg wordt Van Veen steeds kritischer op het regeringsbeleid en spreekt ze zich meer en meer uit. Het komt zelfs zover dat ze voor het eerst in haar leven gaat demonstreren. Inmiddels is ze ook fervent twitteraarster (@veen_els) en neemt geen blad voor de mond. VWS is volgens haar op de doktersstoel gaan zitten, waar ze niet hoort. “Het OMT beheerst het land, de Tweede Kamer heeft zich buitenspel laten zetten, Mijn vertrouwen is weg.”

Ze uit grote zorgen over de veiligheid van de vaccins, al helemaal dat ze dreigen te worden gebruikt voor kinderen die nog een heel leven voor zich hebben. Van Veen vindt het zeer kwalijk dat er wordt gezegd dat de vaccins veilig zijn. “Dat weten we niet. De 1e en 2e fase zijn achter de rug. Het is nu fase 3, grote groepen krijgen het nu, maar het wordt niet goed gemonitord, wat de bijwerkingen zijn.”  Ze noemt de voorlichting vanuit de overheid ‘belabberd’.

Ondanks haar zorgen, blijft Els van Veen positief. Haar raad aan anderen is dan ook “Houd hoop en probeer verbinding te maken met de mensen om je heen.”

De video met Els van Veen is ook rechtstreeks te bekijken via De Nieuwe Wereld YouTube.

 

 

 

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.