aug 8, 2022

Deense gezondheidsautoriteit geeft toe dat het vaccineren van kinderen een vergissing was

aug 8, 2022

De directeur van de Deense gezondheidsautoriteit, Søren Brostrøm, verklaarde op 22 juni j.l. in een uitzending van de Deense televisie TV2 “Met de kennis die we vandaag hebben, hebben we er niet veel aan gehad om kinderen vorig jaar te laten vaccineren tegen het coronavirus.”

“We zijn wijzer geworden en zouden vandaag niet hetzelfde doen”, zegt Brostrøm.

TV 2 vervolgt:

Vanaf half juli vorig jaar werden de eerste 12-15-jarige kinderen in Denemarken uitgenodigd om een ​​vaccinprik tegen het coronavirus te krijgen. In november kregen 5-11-jarigen ook het advies om zich tegen het virus te laten vaccineren.

Destijds werd gesteld dat de vaccinaties niet hoofdzakelijk voor de kinderen zelf waren, maar om de epidemiebestrijding in Denemarken te verzekeren.

Toen Søren Brostrøm te gast was bij het televisieprogramma ‘Go evening Live’ op TV 2, werd hem gevraagd of het een vergissing was om kinderen te vaccineren.

“Met wat we nu weten: ja. Met wat we toen wisten: nee”, was het antwoord.

Tijdens het tv-programma ‘Go evening Live’ liet Brostrøm ook een bericht achter voor de ouders die hun kinderen hebben laten vaccineren:

‘Ik wil elke ouder die hun kind heeft gevaccineerd in de ogen kijken en zeggen: je hebt het juiste gedaan en bedankt voor het luisteren.’ Maar tegelijkertijd – en dat is het belangrijkste om vertrouwen te behouden – geef ik toe en zeg ik dat we slimmer zijn geworden en dat we vandaag niet hetzelfde zouden doen. En dat gaan we in de toekomst niet doen.”

Het zou de Nederlandse gezondheidsautoriteiten sieren het Deense voorbeeld te volgen, en te stoppen met het aanbevelen van het vaccineren van gezonde kinderen.

Kijk de Deense uitzending hier >

Voor meer informatie over ons standpunt omtrent kinderen, ga naar onze onderbouwingspagina Kinderen.

 

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.