sep 21, 2020

Deense professor biochemie en epidemie-expert, Kim Sneppen, ziet indicaties dat de epidemie in Zweden voorbij is dankzij groepsimmuniteit onder de bevolking

sep 21, 2020

Zweden koos als enige land niet voor lockdown maatregelen om het Corona-virus terug te dringen, maar zette in op een natuurlijk verloop van de epidemie met lichte maatregelen, zoals geen bijeenkomsten van meer dan 50 mensen. Dat zorgde voor een hoger sterftecijfer dan andere landen in de beginperiode. Maar dat sterftecijfer was nog steeds niet hoger dan andere landen die wel strenge lockdown maatregelen namen zoals het VK en Spanje. En Zweden heeft nu dus een dalende trend gevallen, van 1100 gevallen op 20 juni tot slechts 160 per dag op 20 september. De R-waarde gedaald tot 0,6.

Nederlands artikel:
https://www.lnnmedia.nl/nieuws/zweden-heeft-zonder-lockdown-de-groepsimmuniteit-tegen-corona-al-bereikt-de-rest-van-europa-moddert-nog-aan/

Onderliggend Engelstalig artikel in het Zweedse The Local op basis van een artikel in de Deense krant Politiken:
https://www.thelocal.se/20200919/swedens-pandemic-may-be-finished-danish-researcher

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.