jun 1, 2021

Deze studie bevestigt dat de coronavaccinaties en behandelingen met antistoffen bijdragen tot het ontstaan van mutanten/varianten

jun 1, 2021

De ‘reservoirs’ voor deze mutanten zijn vooral mensen met een verzwakt immuunsysteem waardoor een ‘immune escape’ ontstaat. Daar blijken de door vaccins opgewekte antistoffen dus nog nauwelijks te werken op de varianten. Bron:  SARS-CoV-2 variants, spike mutations and immune escape | Nature Reviews Microbiology

Standpunt Artsen Collectief: Hoogst hypothetisch, omdat er veel meer is dan alleen neutraliserende antilichamen. Waar men ook niet op ingaat is de mate van ziekte door de mutanten, alleen de kans op besmettingen.

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.