aug 16, 2022

Doorbraak in rechtspraak

aug 16, 2022

Op 7 juli 2022 vernietigde een Italiaanse rechter de schorsing van een niet-gevaccineerde psycholoog. Criminoloog Karianne Boer bestudeerde het vonnis en zegt: “Het is een zeer uitgebreid vonnis dat ingaat op zowel arbeidsgerelateerde als medische aspecten van het geschil; in feite toetst de rechter de proportionaliteit, zonder dit zo te verwoorden.”

Opmerkelijk is dat het vonnis licht werpt op de schaduwzijde van de inenting. Dat gebeurde tot nog toe weinig. Het verwijst onder andere naar nadelen als mogelijke sterfgevallen, ernstige bijwerkingen en ineffectiviteit tegen transmissie.

Children’s Health Defense Europe spreekt van een ‘historisch vonnis’, evenals Boer. Zij noemt vooral het feit dat de uitspraak onderbouwd wordt met zoveel diverse argumenten en bronnen, gestaafd met wetenschappelijke onderzoeksresultaten.

Gedurfd rationeel

Zeer opmerkelijk is volgens Boer de expliciete verwijzing naar het nazisme. Zo verbiedt artikel 32 van de Grondwet deelname aan medische proeven zonder toestemming. De rechter stelt dat er geen toestemming gegeven kan worden zonder alle ingrediënten van het vaccin te kennen.

Ze wijst er ook op dat een rechter in Uruguay eerder deze maand oordeelde dat kinderen niet meer gevaccineerd mogen worden zolang niet alle ingrediënten van het vaccin bekend zijn.

Wereldwijde kentering

Uiteraard kunnen deze vonnissen in hoger beroep teniet gedaan worden. Maar het zijn geen op zichzelf staande uitzonderingen meer. Rechters van over de hele wereld beïnvloeden elkaar om alle feiten in ogenschouw te nemen en niet enkel datgene wat een overheid of farmaceutische industrie wenst te accentueren.

Boer: “Bepaalde rechtbanken vormen een ‘grass roots’-beweging die de rationaliteit doet heropleven in de rechtspraak, wat mijn these bevestigt dat op gebied van coronarechtspraak, 2022 het jaar van de mondiale kentering kan zijn.”

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.