jun 4, 2021

Doorgemaakte Covid-19 infectie beschermt ook ouderen tien maanden

jun 4, 2021

Vorig jaar zomer bleek een derde  van 682 bewoners van verpleeghuizen en 1429 zorgmedewerkers na de eerste uitbraak van covid-19 antistoffen te hebben. De antistoffen beschermden de oudere bewoners  aanzienlijk tegen nieuwe Covid-19 infectie voor een periode van zeker tien maanden. De mediane leeftijd van de bewoners was 86 jaar.  Het personeel kreeg gedurende een half jaar eenmaal per week een  PCR-test; de bewoners  eenmaal per maand.

Bron: Incidence of SARS-CoV-2 infection according to baseline antibody status in staff and residents of 100 long-term care facilities (VIVALDI): a prospective cohort study – The Lancet Healthy Longevity

Standpunt Artsen Covid Collectief: Vaccinatie veroorzaakt geen antilichamen tegen het nucleocapside.

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.