jun 20, 2022

Duitse artsen: ‘ernstige vaccinatieslachtoffers worden niet gehoord’

jun 20, 2022

In een uitzending van het Duitse televisieprogramma Umschau van de Mitteldeutscher Rundfunk uitten verschillende artsen hun zorgen over slachtoffers van ernstige bijwerkingen van de coronavaccins die niet de juiste behandeling krijgen.

Torsten, een 26-jarige man, vrijwilliger bij de brandweer, kreeg 20 dagen na vaccinatie last van extreme hoofdpijn en duizeligheid. Hoewel hij voor de vaccinatie altijd actief was met sporten en nooit hartproblemen had, kon hij inmiddels bijna niet meer de trap op komen, was hij kortademig en kreeg ernstige hartritmestoornissen. Hij raadpleegde tal van specialisten en lag in verschillende ziekenhuizen. De vaccinatie werd meerdere keren uitgesloten als mogelijke oorzaak van zijn symptomen. Omdat standaardonderzoeken zonder bevindingen bleven, werd hem psychotherapie aanbevolen.

Torsten liet op eigen kosten een MRI maken. Het resultaat: zijn hart heeft functionele beperkingen als gevolg zijn van een hartspierontsteking na vaccinatie. Zoals cardioloog Dr. Henning Steen in de televisieuitzending zegt, is hij niet de enige: hij ziet dagelijks patiënten zoals Torsten.

Lea, een 15-jarig meisje met ernstige klachten, dat uit schaamte niet in beeld wil, is sinds de vaccinatie gebonden aan een rolstoel. Ondanks afwijzingen van artsen bleef haar moeder aandringen op een MRI-hartonderzoek. Toen daar eindelijk mee werd ingestemd werden haar bange vermoedens bevestigd. Na de vaccinatie kreeg Lea myocarditis, een ontsteking van de hartspier. Maar daar bovenop kreeg zij ook epileptische aanvallen, spasticiteit in haar linkerhand, en zowel benen als voeten knikken bij het staan. Omdat de artsen daar geen oorzaak voor konden vinden, werd haar een psychosomatische kliniek aanbevolen. De moeder van Lea: “We voelen ons helemaal alleen gelaten omdat niemand iets doet.”

Cardioloog Dr. Henning Steen hierover: “Als ze te horen krijgen “je beeldt het je natuurlijk in” of erger, of ze krijgen antidepressiva tegen een burn-out, dan is dat heel verwoestend voor deze mensen.”

Deze uitzending sluit aan bij het gesprek met prof. dr. Theo Schetters, waarin hij stelt dat vaccinatieslachtoffers in Nederland zich niet gehoord voelden.

De originele uitzending (zonder ondertiteling) is hier te zien.

 

Bron: https://www.mdr.de/video/mdr-videos/c/video-617288.html

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.