sep 26, 2022

Duitse expert: Corona vaccinatieschade vergelijkbaar met long covid

sep 26, 2022

De Duitse televisiezender Mitteldeutsche Rundfunk besteedt in een uitzending van 9 augustus 2022 aandacht aan personen die als gevolg van coronavaccinaties ernstige bijwerkingen hebben gekregen.

In de universiteitskliniek van Marburg behandelt de arts prof. dr. Bernhard Schieffer ongeveer 250 patiënten met vaccinatieschade. Hij wordt beschouwd als dé specialist in Duitsland voor dit nieuwe ziektebeeld. Volgens hem is het syndroom dat veroorzaakt wordt door coronavaccinatie gelijk aan long covid.

Schieffer: “Het post-vac-syndroom, zoals het tegenwoordig heet, is in feite een longcovid-syndroom, gerelateerd aan de vaccinatie met symptomen van hartritmestoornissen, druk op de borst soms met ’brain fog’ en ook hoofdpijn, migraine, pijn en verlammingsverschijnselen in de extremiteiten (ledematen).”

Nog steeds worden ernstige klachten gerelateerd aan vaccinatieschade door artsen vaak niet serieus genomen en door hen niet doorgegeven aan het Paul-Ehrlich-Instituut, de Duitse instantie verantwoordelijk voor bijwerkingen.

De grootste groep patiënten die in Marburg wordt behandeld bestaat uit jonge vrouwen. De artsen hebben hier tot nu toe geen verklaring voor.

In de uitzending komt een van hen aan het woord, Nike Schmitz. Zij was een topfitte, sportieve jonge vrouw toen zij na haar tweede coronavacccinatie ernstig ziek werd. Voorheen speelde zij voetbal en deed aan judo in de hoogste competities, studeerde ze sport en werkte als coach. Na de tweede coronavaccinatie kon zij periodes van weken en maanden nauwelijks uit bed komen. Het begon met uitslag en kortademigheid, ze belandt op de eerste hulp met pijn in ledematen, zenuwpijn, gewrichtspijn. Nike had wekenlang koorts en haar gezichtsvermogen daalt tot 30%.

Ze vertelt de interviewer “Ik wilde maar het lukte niet. Ja, dat was een slechte tijd. Een tijd waarin je de volledige controle verliest over je eigen lichaam.” Ook beschrijft ze hoezeer zij  ontdaan was toen de Duitse minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach over “post-vac” sprak als  slechts “een syndroom waarbij na vaccinatie mensen zich niet zo goed kunnen concentreren als voorheen”. Nike Schmitz: “Ik heb gehuild. Want het geeft een sprankje hoop dat je denkt, oh, er is nu iemand aan het praten die misschien iets kan beïnvloeden. En dan is het zo’n tegenvaller.”

EU-parlementslid Karsten Lucke (SPD) heeft zich in de materie verdiept. Hij zegt: “ik ben bijna sprakeloos, omdat mensen van dokter naar dokter gaan [..] en zij worden van het kastje naar de muur gestuurd. Het is nog erger zelfs als uiteindelijk het oordeel volgt: je hebt niets, of het is psychosomatisch”.

Hoe gepolariseerd de coronasituatie in Duitsland is blijkt ook uit de uitzending. Een van de vaccinatieslachtoffers kreeg na een interview in een plaatselijke krant over haar lijdensweg een dosis haat te verwerken. Men schreef “het is je eigen schuld […] je hebt je laten vaccineren, verrek maar!”

Het Artsen Collectief vraagt aandacht voor alle coronaslachtoffers, onafhankelijk van ziekteoorzaak of vaccinatiestatus, en roept op om altijd respectvol met elkaar in gesprek te blijven. Ook al verschil je van mening.

Kijk de hele uitzending, met Nederlandse ondertiteling hier:

 

De originele duitse uitzending (zonder ondertitels) is hier te zien.

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.